شنوايي شناسي به معناي شناخت و بررسي و تحقيق در زمينه هاي شنوايي است . كه مسائلي از قبيل سنجش كمي و كيفي و ارزيابي اختلالات از نظر يافتن محل ضايعه و همچنين مسائل مربوط به توانبخشي نظير تجويز و ارزيابي مشخصات الكترو اكوستيكي وسايل كمك شنوايي را در برمي گيرد . هدف از تشكيل اين دوره كارشناس شنوايي شناسي تربيت افراد متعهد و كارشناسي است كه بتواند مستقلا از عهده حل مسائل و مشكلات شنوايي برآيند و قادر باشند به تنهايي ناراحتي هاي شنوايي را تشخيص و توانبخشي نمايند .
گروه شنوايي شناسي دانشكده توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي براساس باورهاي ديني مبني بر حضانت از جسم و جان افراد جامعه با توجه به نقش و اهميت حياتي شنوايي در يادگيري زبان و گفتار و مهارت هاي ارتباطي و نيز ارتقاء سطح سلامت كه از مهترين اهداف سازمان بهداشت جهاني و اولويت هاي برنامه هاي آموزشي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي است، برنامه آموزشي خود را در حيطه هاي پيشگيري و حفاظت از شنوايي ، تشخيص و توانبخشي، آموزش و مشاوره ارائه مي نمايد تا با تربيت افراد مجرب و متعهد در حيطه علوم نظري و باليني رشته شنوايي شناسي با پژوهش و اتخاذ تدابير مناسب، نيازهاي بهداشتي جامعه را در زمينه شنوايي و تعادل مرتفع نمايد.
گروه شنوايي شناسي داراي يك كلينيك مجهز در داخل دانشكده مي باشد كه انواع تست هاي شنوايي در اين كلينيك انجام مي پذيرد . بعلاوه در بيمارستان هاي دانشگاه نيز دانشجويان به امر كارورزي در اين رشته مشغولند .